Betrokken. Dat is het eerste woord wat in mij opkomt als ik aan Bettina denk.
Ik ben werkzaam op een woongroep voor uit huis geplaatste kinderen en Bettina geeft muziek therapie aan een cliënt die woonachtig is op deze groep. Deze jongeren heeft een laag EQ en bij hem is ASS gediagnosticeerd.

Betrokken bij de cliënt, zij wilt graag weten hoe het met de cliënt is. Wat er speelt en hoe hij hierop reageert. Door haar betrokkenheid hebben wij nauw contact. Zij deelt met ons wat hij tijdens muziektherapie doet en leert, wat zij zegt of doet en hoe hij hierop reageert.

Betrokken bij de werkzaamheden op de groep. Zij geeft ons praktische tips hoe wij nog beter aan kunnen sluiten bij de cliënt. Denkt mee in waar wij tegen aan lopen en maakt tijd vrij om mee te kijken in de praktijk.

Voor ons is Bettina een professional met veel kennis waar wij veel van hebben geleerd en nog veel van hopen te leren.

Jeugdzorgwerker op leefgroep 'De Amber' , Leger des Heils in Huizen

Mijn zoontje heeft met plezier muziektherapie ontvangen van Bettina van Klank en Zo. Bettina luisterde heel goed naar wat mijn zoontje nodig had. Zij begon waar hij was en vanuit die positie ging zij zijn therapie voortbouwen. Dat werkte zo goed. Mijn zoontje heeft duidelijk voortgang gemaakt. Hij houdt ok erg van het spelen op de piano. Helaas verhuisde Bettina naar Zwolle en kon de therapie met haar niet worden voortgezet. Ik zou Bettina zeker aanraden aan een ander.

Moeder van een jongen uit groep 3

Bettina is al jaren betrokken bij ons gezin. Onze zoon heeft autisme en dankzij de prettige samenwerking met Bettina doet hij het heel erg goed. We hebben aan zoveel diverse gebieden gewerkt. Het mooie van de manier van werken van Bettina vinden wij dat ze heel breed kijkt. Echt naar hetgeen het kind nodig heeft en niet per se alleen door de visie van het begeleiden van autisme maar ook naar hoogbegaafdheid, faalangst en nog veel meer. Door dit brede pallet van disciplines heeft ze ons al zoveel verder geholpen.

Moeder van een jongen met ABA-training/begeleiding

Voor de jongen van 17 jaar die ik één op één begeleid op school, is het wekelijkse muziekuurtje met Bettina een groot feest! Zelfs al zit hij op dat moment niet zo goed in z’n vel, dan kan de muziektherapie ervoor zorgen dat het ineens een stuk beter met hem gaat, dit komt mede doordat Bettina heel goed zijn lichaamshouding kan aflezen en daarop inspeelt. Alles gaat in goed overleg, er wordt geluisterd naar onze wensen, maar ongemerkt heeft Bettina de touwtjes stevig in handen! Hopelijk mag ik als begeleider nog lang genieten van dit muzikale duo!

Lia, persoonlijk begeleider van een jongen van 17

Toen Tristan nog maar net muziektherapie kreeg van Bettina, mocht ik een filmpje ontvangen dat een medewerker had gemaakt van mijn zoon Tristan, die er vrolijk en in de maat op los aan het drummen was, terwijl Bettina hem op de gitaar begeleidde. Er was een geweldige communicatie tussen die twee en de vrolijkheid spatte ervan af. Dat was nog in de periode dat Tristan verder heel weinig van zichzelf liet zien en ik heb dit filmpje en wat daarin gebeurt in zekere zin gezien als het begin van de weg omhoog. De spontane Bettina heeft inmiddels een andere stek gevonden van waaruit ze werkt en Tristan heeft inmiddels ook weer een nieuwe therapeute met wie hij een klik heeft. Maar ik ben je heel erg erkentelijk voor wat je voor Tristan gedaan hebt, Bettina! Jij hebt samen met Tristan de eerste stappen gezet. Het ga je goed!

Marianne

Moeder van Tristan, een jonge man woonachtig binnen een woongroep in Huis ter Heide

‘Bettina komt nu ruim een jaar wekelijks bij ons aan huis voor muziektherapie voor onze dochter van 13 jaar.
Zij kijkt er dan al dagen naar uit om weer samen muziek te maken, plezier en ontspanning te ervaren en haar hoofd leeg te kunnen maken.
Bettina straalt een en al acceptatie en positiviteit uit en speelt goed in op de behoeften van onze dochter op dat moment.
Ze voelt haar goed aan, wat maakt dat onze dochter zich heel veilig en vertrouwd voelt. Ze kan op die manier zichzelf zijn en durft zich steeds meer te uiten.’

Moeder van een jonge dame van 13 jaar