Kosten en vergoedingen

  • Vaktherapie: €85,-
  • SI-therapie : €85,-
  • Intensieve Specialistische Begeleiding Individueel: €75,-
  • Ouderbegeleiding: €65,-
  • Individuele Begeleiding: €65,-

De therapiesessies (Vaktherapie, SI-therapie, Intensieve Specialistische Begeleiding Individueel) hebben een tarief op basis van 45 minuten.

De Individuele Begeleiding en Ouderbegeleiding hebben een tarief op basis van 60 minuten.

De muzieklessen worden in een pakketvorm aangeboden.

  • Individueel | Pakket van 20 lessen (half jaar) in 1 keer vooruit te betalen bedraagt totaal €700,- (€35,- per les)
  • Groepslessen (maximaal 3 leerlingen) | Pakket van 20 lessen (half jaar) in 1 keer vooruit te betalen bedraagt totaal €500-, (€25,- per les)

Vergoeding vanuit de zorgverzekering

Vanuit de zorgverzekering wordt vaktherapie veelal vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Hierbij is het belangrijk om te kijken of de verzekering de beroepsverenigingen waarbij ik ben aangesloten erkent. Kijkt goed of de therapie gedeeltelijk vergoed wordt als de therapeut is aangesloten is bij de FVB of de NFG.

Check of uw zorgverzekering vergoed door op de volgende link te klikken:
https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/vaktherapie

Vergoeding vanuit het pgb

Individuele begeleiding kan veelal vergoed worden vanuit het pgb. Ook wordt muziektherapie soms vergoed door het pgb of ZIN. Dit is sterk afhankelijk van uw pgb-soort. Check wat hierin bij u de mogelijkheden zijn. Dit kunt u checken bij uw gemeente, of bij het zorgkantoor.

Vergoeding muziekles

Jeugdfonds Sport & Cultuur Zwolle

Er kan gebruik gemaakt worden van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zwolle. Dit moet vooraf aangegeven worden, omdat de leerkracht dit moet aanvragen. Meer informatie hierover kunt u lezen op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zwolle.

Kindregeling van de Gemeente Zwolle

Als het inkomen onder de norm valt kunt u in aanmerking komen voor vergoedingen voor muziekles. Meestal wordt deze dan voor u betaald aan de instantie. Meer informatie hierover kunt u vinden op de pagina ‘Kindregeling’ van de Gemeente Zwolle.

Noodfonds Zwolle en omgeving

Soms zijn er buitengewone omstandigheden, waarbij de goede (of gezonde) ontwikkeling van het kind in het geding is. Hulpverleners kunnen dan een beroep doen op het Noodfonds Zwolle. Het Noodfonds kijkt naar de persoonlijke omstandigheden voor noodhulp voor kinderen die in speciale omstandigheden zitten, of waarvan de ouders in bepaalde kosten niet kunnen voorzien. Meer informatie hierover kunt u vinden op de pagina ‘Wat kunt u aanvragen’ van het Noodfonds Zwolle en omgeving.

Meer vragen?

Natuurlijk kunt u mij altijd bellen of een e-mail sturen met uw vragen. Ik ben altijd bereid om mee te denken en te helpen waar dat binnen mijn mogelijkheden valt.